Om Mediakusten

Hej!

Jag heter Patrik, är 43 år, och startade Mediakusten 2014 som enskild firma.
Fotografering är ett av många intressen men jag har aldrig riktigt vetat vad jag ska göra med alla bilder som jag tagit. Djur, landskap och natur är det som inspirerar mig mest.

När jag var föräldrarledig med min dotter så var vi ofta ute och promenerade (självklart aldrig utan en kamera) och hon stannade vid alla djur hon kunde hitta. En gång satte hon sig i kanten på en grusväg och började leka med stenarna. Hon hade hittat ett myrbo och ganska snart så var det myror överallt och min dotter satt mitt i smeten. Jag blev hyfsat glad men vi fick putsat bort alla och jag försökte förklara lite om myror.

När vi sedan skulle läsa en saga så tyckte jag att alla våra barnböcker handlade om elefanter, tigrar och krokodiler mm. Det fanns ingen bok som handlade om de djuren som hon verkligen kom i kontakt med och som jag tyckte att hon hade behövt veta lite mer om. Då får jag väl göra min egen, tänkte jag, och 3 år senare så var boken färdig! Boken fick namnet Tove och Oliver, lär i naturen.

Jag kontaktade under resans lopp en del förlag men eftersom de får in 1500-2000 manus varje år så var chansen eller förhoppningarna inte så stora. Jag skapade därför Mediakusten och gav ut boken själv.

Tack vare sponsorer och bidragsgivare och en tålig hustru så blev det möjligt att ge ut boken.
Det blev också möjligt att kunna skänka 5 kr per såld bok till Barncancerfonden och 8 böcker till biblioteket på Region Kronoberg och 38 böcker till de kommunala förskolorna i Alvesta kommun.

Nu (2017) så ges boken ut under namnet Lär i naturen (ISBN 9789157028938) av Egmont Publishing och Kärnan. Det har gjort att jag kan fortsätta med min bisyssla, hemsidor/webbplatser.

Har du några frågor så hör gärna av dig!

Patrik